Ese

psot

Lashtësia e Modernitetit

Në kohën e sotme, edhe pse termat “modern” e “modernitet” kanë thjesht kuptimin gjuhësor të bashkëkohësisë, kanë marrë megjithatë kuptimin e kulmit qytetërimor, të majës më të lartë të kapur nga njeriu sizifian në histori, përtej së cilës nuk ka tjetër përveçse rënie e ringritje.
Image_for_article

Shtatë teza rreth populizmit

Ndërsa populistët shpesh bëjnë thirrje për referendume, praktika të tilla nuk kanë të bëjnë me nxitjen e proceseve të hapura të formimit demokratik të qytetarëve.
RTS5X8V5

Fatura e Luftës Ekonomike

Shkaktimi i dëmeve materiale në këtë shkallë kundër Rusisë thjesht nuk mund të qëndrojë pa një ndryshim të politikëbërjes ndërkombëtare që shtrin mbështetjen ekonomike për ata që preken nga sanksionet.
legal-system-in-turkey-does-not-generate-responsive-solutions

Momenti populist

Është e qartë se populizmi ka humbur kuptimin e tij origjinal ideologjik si shprehje e radikalizmit agrar.
Bota Ruse

Bota Ruse është strategji e Moskës

Përpjekjet e Moskës për të forcuar ndikimin e saj në Euroazi vazhdojnë të shkaktojnë ankth në shtetet përgjatë periferisë së Rusisë, në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara.
Timothy Less

Shtetet etnike janë zgjidhja për Ballkanin

“Debati për Ballkanin është dominuar për një kohë shumë të gjatë nga diplomatë dhe akademikë perëndimorë, të cilët mohojnë atë që është e qartë për pothuajse të gjithë në terren: se multietniciteti në rajon është një ide e bukur dhe një realitet i mjerueshëm.”
Rruga e Demokracise drejt Tiranise

Rruga e Demokracisë drejt Tiranisë

Tirania demokratike, që zhvillohet tinëzisht si një kalbëzim i ngadaltë dhe i padukshëm që çon në kontrollin total nga Shteti, është kësisoj rruga e tretë dhe, pa dyshim, më e rralla drejt formës më moderne të skllavërisë.