Pamundësia e shoqërisë sekulare

Pamundësia e shoqërisë sekulare

Nuk ekziston diçka e tillë si shoqëria sekulare. Pretendimi im është njëkohësisht brutal dhe paradoksal: çështja e mundësisë së një…

NgaRemi BragueQer 15, 2024
Si mund ta mposhtë Kina Amerikën                 

Si mund ta mposhtë Kina Amerikën                 

Yan Xuetong Yan Xuetong, autori i “Mendimi i lashtë kinez, fuqia moderne kineze”, është profesor i…

NgaRevista PolitikeMaj 13, 2024
Kriza në Arsim: skicë për reformën në arsimin e lartë

Kriza në Arsim: skicë për reformën në arsimin e lartë

Arsimi i lartë është në trysninë e transformimeve të mëdha. Studimet tregojnë se shumica e Sistemeve…

NgaMentor BeqaJan 9, 2024
Fushata e dështuar e bombardimeve të Izraelit në Gaza 

Fushata e dështuar e bombardimeve të Izraelit në Gaza 

Robert A. Pape Që nga 7 tetori, Izraeli me rreth 40,000 trupa ushtarake ka pushtuar Gazën…

NgaRevista PolitikeDhj 31, 2023

Merrni artikujt më të fundit nga Revista Politike. Regjistrohuni për buletinin Javor!

Politicidi: Lufta e Ariel Sharonit Kundër Palestinezëve* 

Politicidi: Lufta e Ariel Sharonit Kundër Palestinezëve* 

Me politicid nënkuptoj një proces që ka si qëllim final shpërberjen e existencës së popullit palestinez…

NgaRevista PolitikeNën 8, 2023
Mitet serbe për Kosovën dhe përkundja e tyre në rrëfimin publik shqiptar

Mitet serbe për Kosovën dhe përkundja e tyre në rrëfimin publik shqiptar

Kisha serbe ka qenë një strehë e ngrohtë e gatitjes së paranojës revanshiste serbe ndaj fqinjëve…

NgaArdian MuhajNën 6, 2023
Keqkuptimi i europianëve me Serbinë!

Keqkuptimi i europianëve me Serbinë!

Serbia e do Europën, por një Europë që i ngjan Serbisë jo një Serbi që i…

NgaMentor BeqaNën 5, 2023
Çfarë duhet të bëjë më pas Izraeli?  

Çfarë duhet të bëjë më pas Izraeli?  

Ian Bremmer  Drejtor i GZERO Media Group  Marrë nga GZero Inkursioni tokësor i Izraelit në Gaza duket se ka qenë…

ByRevista PolitikeNën 5, 2023
Pikëpamje nga Washingtoni, Janusz Bugajski: Beogradi po prodhon një luftë tjetër ballkanike

Pikëpamje nga Washingtoni, Janusz Bugajski: Beogradi po prodhon një luftë tjetër ballkanike

Të gjitha dëshmitë tregojnë se sulmi i milicisë serbe në veri të Kosovës më 24 shtator…

ByRevista PolitikeTet 6, 2023
Besa e shqiptarëve: Një përgjigje bujare ndaj gjenocidit

Besa e shqiptarëve: Një përgjigje bujare ndaj gjenocidit

Ndërsa vazhdoj të shoh me tmerr shpërnguljen e detyruar të refugjatëve nga vende ku shtëpia është…

ByHamza KarçiçJan 20, 2023
Lashtësia e Modernitetit

Lashtësia e Modernitetit

Afrimi i vitit 1000 hixhri, që përkon me vitet 1591-1592 të kalendarit gregorian për shumëkënd në…

ByArdian MuhajNën 1, 2022
Dekomunistizimi varet nga fati i së djathtës!

Dekomunistizimi varet nga fati i së djathtës!

Procesi i çmontimit të trashëgimisë politike, kulturore dhe psikologjike komuniste në Shqipëri, i njohur si dekomunistizim,…

ByMentor BeqaTet 19, 2022
Pikëpamja nga Uashingtoni e Janusz Bugajskit: Pse Perëndimi është i butë ndaj Beogradit?

Pikëpamja nga Uashingtoni e Janusz Bugajskit: Pse Perëndimi është i butë ndaj Beogradit?

Në Ballkan ka perceptime të përhapura se duke pajtuar Serbinë, qeveritë perëndimore kontribuojnë në fakt në…

ByJanusz BugajskiTet 10, 2022
Shtatë teza rreth populizmit

Shtatë teza rreth populizmit

1. Populizmi nuk është as pjesë autentike e politikës moderne demokratike as ndonjë lloj patologjie të…

ByRevista PolitikeSht 23, 2022
Shqiptarët më të varfrit e Europës edhe në vitin 2021

Shqiptarët më të varfrit e Europës edhe në vitin 2021

Sipas të dhënave të EUROSTAT për vitin 2021, 43% e qytetarëve shqiptarë janë të rrezikuar nga…

ByVehap KolaSht 16, 2022
Luftë me ligjet e ekonomisë

Luftë me ligjet e ekonomisë

Qeveria e Kosovës po krenohet se ka arritur të kursejë 1 miliard e kusur euro nga…

ByVehap KolaSht 7, 2022
Gjashtë Muajt e Rezistencës, Qëndrueshmërisë dhe Vendosmërisë së Ukrainës, nga Ambasadorja Yuri Kim

Gjashtë Muajt e Rezistencës, Qëndrueshmërisë dhe Vendosmërisë së Ukrainës, nga Ambasadorja Yuri Kim

Ukraina, një vend i sulmuar nga Rusia prej vitit 2014, tashmë i ka qëndruar gjashtë muajve…

ByRevista PolitikeSht 3, 2022
Riarmatimi i BE-së – Rruga e gjatë drejt një politike të përbashkët të mbrojtjes

Riarmatimi i BE-së – Rruga e gjatë drejt një politike të përbashkët të mbrojtjes

Pas dekadash paqeje dhe përparimi, sulmi rus ndaj Ukrainës i ka sjellë bombardimet deri në kufijtë…

ByKorab BlakajGus 27, 2022
Të vërtetat e shenjta në një botë laike

Të vërtetat e shenjta në një botë laike

Në Amerikë dhe në të gjithë Europën, puna e qeverisë është e shkëputur nga besimi fetar.…

ByRoger ScrutonGus 27, 2022