Pikëpamje

APTOPIX Ukraine

Rusia dhe Ukraina: Çfarë po ndodh!?

• Moska e ka imperativ për të ndjekur thellësinë strategjike në Evropë duke pasur parasysh gjeografinë e saj. • Rusia nuk dëshiron të luftojë, por për të detyruar lëshime politike dhe të sigurisë, ajo duhet të bindë Perëndimin se është e përgatitur për të luftuar. • Implikimet e një pushtimi rus në shkallë të gjerë do të ndikonin në çmimet e naftës, gazit natyror, plehrave, nikelit dhe grurit.
1ae12cb7894628143df515a7a144e670

Rusia po luan me zjarrin në Ballkan

Korrupsioni endemik në vendet e Ballkanit ka ekspozuar çarje që Moska i ka shfrytëzuar për të çuar përpara synimet e saj. Sipas Freedom House, vendet e Ballkanit Perëndimor po kthehen të gjitha në "pjesërisht të lira". Putini po përdor korrupsionin për të futur pyka ekonomike, etnike dhe fetare në shoqëritë ballkanike duke kooptuar liderët e rajonit. Serbia vepron si një lojtar kyç në ofertën e Kremlinit për Ballkanin.