Pikëpamje

1ae12cb7894628143df515a7a144e670

Rusia po luan me zjarrin në Ballkan

Korrupsioni endemik në vendet e Ballkanit ka ekspozuar çarje që Moska i ka shfrytëzuar për të çuar përpara synimet e saj. Sipas Freedom House, vendet e Ballkanit Perëndimor po kthehen të gjitha në "pjesërisht të lira". Putini po përdor korrupsionin për të futur pyka ekonomike, etnike dhe fetare në shoqëritë ballkanike duke kooptuar liderët e rajonit. Serbia vepron si një lojtar kyç në ofertën e Kremlinit për Ballkanin.
russell+kirk

Dhjetë Parime Konservatore

Konservatorizmi është mohimi i ideologjisë: ai është një gjendje mendore, një lloj karakteri, një mënyrë për të parë rendin shoqëror civil.