Revista Politike

Revista Politike

Fushata e dështuar e bombardimeve të Izraelit në Gaza 

Robert Pape
Ndëshkimi kolektiv nuk ka për ta mposhtur Hamasin. Që nga 7 tetori, Izraeli me rreth 40,000 trupa ushtarake ka pushtuar Gazën veriore dhe e ka goditur atë zonë të vogël me një nga fushatat më intensive të bombardimeve në historinë e vet. Si rezultat, afro dy milionë njerëz janë larguar nga shtëpitë e tyre. Më shumë se 15,000 civilë (duke përfshirë rreth 6,000 fëmijë dhe 5,000 gra) – sipas Ministrisë së Shëndetësisë të Gazës, e drejtuar nga Hamasi – janë vrarë në këto sulme, dhe Departamenti i Shtetit i SHBA-së ka sugjeruar se numri i vërtetë mund…